WK Schaatsen in het Olympisch Stadion

Op 9 maart 2018 zullen we met een groep senioren naar het Olympisch Stadion afreizen om te kijken naar het WK Schaatsen. Wij zorgen voor geschikte plekken en goede begeleiding. 

Lees meer

Olympische Spelen (schaatsen mannen)

Op 13 februari staat de mooiste afstand in het schaatsen voor mannen op het programma. Gaat het Koen Verweij nu wel lukken om goud te pakken? Wij zien het samen met een groep senioren op een groot scherm.

Lees meer

Olympische Spelen (schaatsen vrouwen)

Op 10 februari staat de 3 kilometer voor vrouwen op het programma. De Sport+Bus wil dit samen met senioren op een groot scherm kijken. We zullen tevens met elkaar gaan skiën en schansspringen via de Wii. 

Lees meer

Ajax-Feyenoord

De klassieker keken we met 40 fans in Amstelveen! Met de Sport+Bus waren we op bezoek om te genieten van Ajax-Feyenoord met bewoners en vaste bezoekers van de Luwte! De Ajax-fans waren in de meerderheid en er werd dan ook hard gejuicht bij de 1-0 en 2-0. Het was een mooie middag!   

Lees meer

Ajax-Sparta

Bewoners van woonzorgcentrum de Luwte in Amstelveen genoten op 14 oktober van de wedstrijd Ajax-Sparta. Ajacied Robert hield een spetterend praatje voorafgaand aan de wedstrijd. Met bitterballen en een wedstrijdpoule met prijs werd het een gezellige avond.

Lees meer

Feyenoord-Ajax

Op 22 oktober keken we met de bewoners van de Zonnehof in Amstelveen naar de einige echte klassieker in Nederland. Zoals te verwachten in Amstelveen waren er vooral Ajax-supporters. De bewoners zongen uit volle borst het clublied van Ajax en dronken een glaasje bier of advocaat op de overwinning.Lees meer

EK hockey

Op 21 augustus ging de Sport+Bus naar het beroemde Wagener stadion om naar de wedstrijd Ierland-Polen van het EK hockey te kijken! Onze deelnemers juichten, zongen en genoten in het vernieuwde stadion in Amstelveen.

Lees meer

Tour de France

Op 20 juli keken we met de Sport+Bus met een groep senioren naar een mooie etappe uit de Tour op een groot scherm! Wielrenkenner Bonne introduceerde etappe met een mooi verhaal over de geschiedenis van de Tour.

Lees meer

Ricoh Open tennis

Op 14 juni bezocht de Sport+Bus het prachtige ATP gras tennistoernooi in Rosmalen! Met een hele enthousiaste groep senioren werden de spelers fanatiek aangemoedigd. Quiet please kon onze deelnemers niet stil krijgen.

Lees meer

Amsterdam Quad Rugby Tournament

De Sport+Bus bezocht samen met ambassadeur Kees-Jan van der Klooster op 10 juni het spectaculaire rolstoelrugby op het allerhoogste niveau! Wat een geweldige sport en wat een hoog niveau werd er laten zien. De senioren willen vaker naar deze sport.

Lees meer

Rabobank Hockey World Cup

De Sport+Bus was 2,3 en 5 juni aanwezig bij de Rabobank Hockey World Cup 2014. Op 2 en 3 juni met onder andere gasten van de Zonnebloem.

Lees meer

Sparta - Ajax

Op 18 maart speelt Ajax uit tegen de club van Advocaat uit Rotterdam; Sparta. De Sport+Bus kijkt deze wedstrijd op een groot scherm. Dit combineren we met het spelen van leuke sportspellen op de Wii vooraf en tijdens de pauze.

Lees meer

Ajax-Heracles

Op zondag 8 april speelt Ajax om 16.45 uur tegen Heracles. We starten om 16.00 uur met een voorbeschouwing en we gaan voetballen op de Wii. 

Lees meer

Etappe 20 Giro D'Italia

Op 26 mei kijken we in een verzorgingshuis de voorlaatste etappe van de Giro!

Lees meer

finale Roland Garros

Op 10 juni is de finale voor mannen van Roland Garros. Lukt het Nadal om voor de elfde keer te zegevieren op het Parijse gravel?

Lees meer

finale Wimbledon

Op 15 juli is de finale voor mannen op het heilige gras van Wimbledon. Lukt het Federer om wederom een titel toe te voegen aan zijn enorme collectie van prijzen.

Lees meer

Vitesse - Fortuna Sittard in de GelreDome

Op 28 oktober bezoeken we met de Sport+Bus voor het eerst de GelreDome in Arnhem. De wedstrijd Vitesse - Fortuna Sittard staat op het programma om 12.30 uur. 

Lees meer

Kraker in de Eredivisie Feyenoord - PSV

Op 2 december 2018 speelt Feyenoord de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen PSV. De Sport+Bus zal deze wedstrijd volgen op een groot scherm met de nodige gezelligheid eromheen.

Lees meer

Utrecht uit, altijd lastig! FC Utrecht - Ajax op 23 december 2018!

Het weekend voor kerst gaat Ajax op bezoek bij FC Utrecht. Een traditioneel lastige wedstrijd voor de Amsterdammers. Kunnen we domstedelingen weer stunten tegen hun oude coach? We zien het met de Sport+Bus op een groot scherm.

Lees meer

FC Utrecht - PSV

Normaal een makkie voor de ploeg uit Eindhoven, maar met Advocaat aan het hoofd kan Utrecht wonderen verrichten. Wij kijken deze wedstrijd op een groot scherm met senioren uit de omgeving Utrecht.

Lees meer

WK Sprint schaatsen

Op 23 en 24 februari vindt in Heerenveen het WK schaatsen plaats. We zullen met een groep senioren genieten van de snelheid en spectaculaire rondjes van de helden en heldinnen van het schaatsen.

Lees meer

Ajax - FC Utrecht op 12 mei om 14.30 uur

Gaat het Ajax lukken om weer eens kampioen te worden? Of gaat FC Utrecht daar een stokje voor steken?

Lees meer

finale Roland Garros 9 juni vanaf 15.00 uur

Welke gravelbijter wordt de koning van het gemalen steen?

Lees meer

Nieuw-Zeeland - Nederland WK voetbal vrouwen

Op dinsdag 11 juni om 15 uur trappen de Leeuwinnen af op het WK voetbal. Gaan ze goed beginnen aan hun reis naar de wereldtitel?

Lees meer

Binnenkort herstart Sport+Bus

Binnenkort volgt hier de agenda voor 2022. Vanaf maart 2020 heeft de Sport+Bus on hold gestaan. Zie ook het bericht hieronder:

Beste deelnemer van de Sport+Bus. Door de uitbraak van Corona hebben wij sinds maart 2020 alle activiteiten van de Sport+Bus on hold gezet. Geen bezoekjes meer aan stadions, geen sport kijken op een groot scherm. Na de 2e lockdown vanaf december 2020 hebben we dit helaas moeten verlengen. Hier volgt onze verklaring: De gevolgen van Corona zijn ook voor onze Stichting helaas erg negatief. Onze activiteiten zijn bij uitstek niet geschikt in deze tijd. Onze doelgroep, de senioren, zijn kwetsbaar voor Covid-19. We willen hier zo secuur mogelijk mee omgaan. De sportwereld wordt ook hard getroffen en mag geen publiek ontvangen. We hebben gekeken naar alternatieve opties; kijken in kleine groepjes op eigen locaties, een huiskamerconcept waarbij sport wordt aangeboden aan families. We hebben besloten om tijdelijk onze activiteiten te staken, omdat we geen enkel risico willen nemen in de verspreiding van het virus. Zodra het weer kan, het verantwoord is en onze doelgroep er weer klaar voor is, zullen we de activiteiten hervatten. We kijken er naar uit!

Namens het bestuur van de stichting!

Reinier Thiadens
initiatiefnemer de Sport+Bus

Lees meer